Het Museum voor Schone Kunsten (MSK) zoekt een nieuwe uitbater voor zijn museumcafé. De uitbating van het museumcafé wordt in concessie gegeven. De huidige overeenkomst loopt af op 31 mei, vanaf 1 juni kan een nieuwe uitbater aan de slag. De looptijd van de concessie bedraagt 4 jaar, en deze kan 2 keer verlengd worden voor telkens 2 jaren. Je kan het officiële bestek downloaden vanop deze pagina.

Oudste museum in België
Het MSK is het oudste museum in België. In de permanente presentatie ontdek je ruim 600 topstukken uit de Europese schilder- en beeldhouwkunst, van de middeleeuwen tot vandaag, waaronder een bijzondere collectie (Belgische) kunst uit de 19de en de eerste helft van de 20ste eeuw. Rond deze thematiek organiseert het museum naast tentoonstellingen ook tal van activiteiten voor een erg divers publiek.

Bezoekers in het museum
Bezoekers in het museum

Ruimte voor een divers publiek
Het museumcafé is daarom een plek waar een zo ruim mogelijk publiek terecht moet kunnen: de individuele museumbezoeker, groepen, zakenlui, studenten en andere occasionele klanten. Iedereen moet er kunnen nagenieten van een inspirerende tentoonstelling, een gezellige groepsactiviteit, een inspirerende conferentie/lezing of een gezonde parkwandeling. We verwachten dat de concessiehouder ook zelf, naast de museumbezoeker, een divers publiek aantrekt.

De ligging in het Citadelpark, in de buurt van andere culturele instellingen (zoals het S.M.A.K. en het toekomstige Universiteitsmuseum, het International Convention Center (ICC), het Kuipke, de universiteit, de hogescholen en de Zuiderpoort) biedt hierbij een ruim potentieel.

Het Museum voor Schone Kunsten Gent, met rechts zicht op he…
Het Museum voor Schone Kunsten Gent, met rechts zicht op het museumcafé en terras

Procedure
Zowel rechtspersonen als natuurlijke personen kunnen een dossier indienen. De procedure verloopt in één fase, d.w.z. dat alle geïnteresseerden een aanbieding kunnen indienen en dat de selectie van de kandidaat-concessiehouder en de toetsing van de aanbiedingen aan de gunningscriteria in één beweging gebeurt.

De beoordeling van de offertes gebeurt in consensus en in globaliteit en is voorzien voor maart 2019. De nieuwe concessieovereenkomst neemt aanvang op 1 juni 2019.

Voorafgaan verplicht plaatsbezoek
Van de kandidaten wordt verwacht dat zij voorafgaand verplicht een bezoek brengen aan het museumcafé, zodat de kandidaat-concessiehouder de situatie op de locatie zelf correct kan inschatten.

Maak hiervoor een afspraak via museum.msk@stad.gent. Het plaatsbezoek kan doorgaan op maandagen, vanaf 28 januari 2019.

Indien er voorafgaand aan het plaatsbezoek al concrete vragen zijn, kan je die nu al via e-mail doorgeven.

Indienen offertes
Kandidaten die een offerte willen indienen, kunnen dit doen bij het stadsbestuur (Stad Gent, Botermarkt 1, 9000 Gent) tot en met vrijdag 15 maart 2019 om 10 uur.

Gepubliceerd op 28.01.19

Recent nieuws