De esthetiek van bloemen en planten wordt ook door schilders niet over het hoofd gezien. Dit resulteert in heel wat prachtige werken die ook in het MSK te zien zijn. Dankzij de Gentse groendienst komen deze werken nu tot leven voor de deuren van het museum.

In maart richtte de groendienst voor het MSK vier plantenborders in. Deze werden voorzien van allerlei planten die ook op de schilderijen in het museum terug te vinden zijn. Iedere soort heeft een eigen bloeiperiode, waardoor je het hele jaar kan genieten van een veranderende omgeving. Zo wordt kunst nog meer tastbaar en verspreidt het museum deze ook buiten de muren.

Tijdens de rondleiding ‘Bloemen en planten in de kunst’, een samenwerking tussen het MSK en de Plantentuin, kom je trouwens ook alles te weten over hoe kunstenaars zich lieten inspireren door de natuur.

Deze acties maken deel uit van de overkoepelende duurzaamheidsdoelstellingen van het MSK. In 2020 stapte het als eerste museum in op het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO), en sindsdien wordt nog harder gewerkt aan de ecologische en maatschappelijke duurzaamheid van de museumwerking.

Gepubliceerd op 12.04.22

Recent nieuws