Manfred Sellink wordt directeur van het Museum voor Schone Kunsten Gent (MSK). Hij werd geselecteerd door een externe jury. De raad van bestuur van het Autonoom Gemeentebedrijf Kunsten en Design bevestigde zijn aanstelling. Sellink volgt op 1 april 2021 Cathérine Verleysen op, die sinds maart 2018 tijdelijk als museumdirecteur aan de slag is.

Manfred Sellink (°1962) is doctor in de kunstgeschiedenis (Vrije Universiteit Amsterdam) met een proefschrift over de graveur en tekenaar Philips Galle en kwam als meest geschikte kandidaat uit de aanwervingsprocedure met een extern assessment. Tot voor kort was Sellink directeur van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA). Eerder was hij directeur van de Brugse musea en senior conservator in Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. Daarnaast is hij sinds 2012 gastprofessor Museumkunde en Cultuurbeleid aan de Universiteit Gent. Vanuit zijn functies heeft hij sinds 1990 vele internationale tentoonstellingen gemaakt en tal van bestuursfuncties bekleed.

"Wij zijn verheugd iemand met de ervaring van Manfred Sellink te verwelkomen in het MSK. Tegelijk wil ik, namens de raad van bestuur, Cathérine Verleysen hartelijk bedanken die ad interim de functie met veel toewijding en professionalisme heeft uitgeoefend. Dankzij de bijdrage van Cathérine Verleysen aan onder meer de succesvolle Van Eyck-tentoonstelling heeft het museum terug een goede uitgangspositie gekregen om verder te groeien. Wij zijn haar daarvoor veel dank verschuldigd." - Sami Souguir, schepen van Cultuur en voorzitter AGB Kunsten en Design

Gepubliceerd op 29.01.21

Recent nieuws