Donderdag 15 augustus gaat Pukkelpop van start in Kiewit. Dat betekent een verlengd weekend vol muziek, randanimatie en ook kunst. Dit jaar engageert de Pukkelpop organisatie zich samen met de kunstensector om jongeren meer in contact te brengen met kunst en erfgoed.

Onder de noemer ART United wordt tijdens het festival op verschillende plaatsen op het terrein aandacht besteed aan diverse kunstvormen. De doelstelling is om jongeren buiten de museummuren in contact te brengen met kunst en beeldcultuur. Hiervoor werkt Pukkelpop samen met ondersteunende partners, kunstinstellingen en tien musea, waaronder het MSK Gent.

Wij sturen ons jongerencollectief Schoonvolk naar de ART YARD om er ons mini-MSK te openen. Daar presenteren ze hun favoriete kunstwerken, organiseren ze een speeddating en zullen ze op zoek gaan naar festivalgangers voor de mooiste Tableaux Vivants en de grappigste artmemes.

Na Pukkelpop blijft het feestje duren want iedereen met een Pukkelpop-polsbandje mag tot en met 15 september gratis binnen in de deelnemende musea!

ART United is een samenwerking met AmuseeVous, BILL/publiq, (onderzoeksgroep) CuDOS, FARO, FOMU Antwerpen, Fontys Hogeschool Tilburg, Formaat vzw, Buda vzw, M HKA Antwerpen, M-Museum Leuven, Modemuseum Hasselt, Museum voor Schone Kunsten Gent, Mu.ZEE, S.M.A.K., Stadstriënnale Hasselt-Genk, Screen It en Z33.

Gepubliceerd op 14.08.19

Recent nieuws