De MSK-shop is de ideale stopplaats voor een goed boek, een souvenir of een origineel cadeau. In het steeds wisselende aanbod vind je boeken over kunst, literatuur en filosofie, een groeiende selectie voor kinderen, historische museumpublicaties, affiches, postkaarten en gadgets.
Enkele malen per jaar houden we verkoopacties of zetten we publicaties in de kijker.

In de shop vind je ook een selectie aan voorwerpen gemaakt door lokale creatievelingen. Handgemaakt, kleinschalig, uniek en duurzaam. Nu vind je bijvoorbeeld al lederen boekbeschermers en etuits met opdruk uit de museumcollectie, broches geïnspireerd door onze schilderijen, en polsbandjes gemaakt uit oude reclamebanners.

Elke maand plaatsen we een MSK-publicatie in de kijker. Die wordt dan een maand lang aan uitzonderlijke kortingsprijs verkocht.

Vernieuwing sinds 2016

Het MSK evolueert tot een nieuwe, open, sociale plek die kunst en maatschappij met elkaar verbindt. De volledige omvorming van de museumshop was een belangrijke stap in die ontwikkeling. De ruimte werd helemaal herdacht en heringericht door de jonge ontwerpstudio Destroyers/Builders. Sinds 2016 heeft de shop een warmere inrichting met extra zit- en leesruimte. Zo wil het museum de plaats omvormen tot een rust-, werk- en ontmoetingsplek.

Oproep voor creatievelingen

Wie een origineel artikel wil ontwikkelen om aan te bieden in de shop kan contact opnemen met het museum. Juwelen, gebruiksvoorwerpen, gadgets… alle wegen liggen open. Neem zeker contact op met de shopverantwoordelijke als je interesse hebt om iets te verkopen of te ontwikkelen op maat van het MSK.