De MSK-shop is de ideale stopplaats voor een goed boek, een souvenir of een origineel cadeau. In het steeds wisselende aanbod vind je boeken over kunst, literatuur en filosofie, een groeiende selectie voor kinderen, historische museumpublicaties, affiches, postkaarten en gadgets.

In de shop vind je ook een selectie aan voorwerpen gemaakt door lokale creatievelingen. Handgemaakt, kleinschalig, uniek en duurzaam. Doorheen het jaar is er ook altijd wel een verkoopactie op enkele publicaties.

© Martin Corlazzoli
© Martin Corlazzoli

Unieke Van Eyck-merchandising
Speciaal voor de tentoonstelling Van Eyck. Een optische revolutie ontwikkelde het MSK een reeks shopartikelen rond de kunst van Jan van Eyck en zijn tijdgenoten. Postkaarten, kaleidoscopen, boekjes, puzzels, magneten, broches, een memory-game... voor elk budget ligt er een uniek geschenkje of aandenken klaar. En uiteraard is er de uitgebreide catalogus, beschikbaar in vier talen, en de budgetvriendelijke bezoekersgids in drie talen. Wie deze laatste twee publicaties samen koopt, krijgt trouwens meteen 5 euro korting.

Vernieuwing sinds 2020
Het MSK is een open, sociale plek die kunst en maatschappij met elkaar verbindt. Daarom werd de shop volledig heringericht, met een warmere uitstraling met extra zit- en leesruimte, en een sterk modulaire aanpak. Die laat ons toe om regelmatig andere activiteiten te laten doorgaan in de shopruimte.

Oproep voor creatievelingen
Wie een origineel artikel wil ontwikkelen om aan te bieden in de shop kan contact opnemen met het museum. Juwelen, gebruiksvoorwerpen, gadgets… alle wegen liggen open. Neem zeker contact op met de shopverantwoordelijke als je interesse hebt om iets te verkopen of te ontwikkelen op maat van het MSK.