Het MSK heeft twee keer reden om te feesten. In 2023 bestaan we 225 jaar. Daarmee zijn we officieel het ‘oudste museum van België’. En dit jaar al blazen de Vrienden van het Museum 125 kaarsjes uit. Beide jubilea vieren we vanaf 2 september met één groot cultureel feestjaar.

Verleden en toekomst
Een jaar lang blikken we terug op de rijke MSK-geschiedenis én stellen we de vraag wat het vandaag betekent om een museum te zijn. De museumzalen worden daarvoor uitgebreid met een historisch parcours dat het verhaal van het MSK uit de doeken doet. Twee tentoonstellingen zetten de Gentse kunstenaar Albert Baertsoen en de barokmeester Theodoor Rombouts in de kijker, en onder de noemer 'Collectie naar buiten' organiseren we een hele reeks kunstprojecten in de stad. Hou deze pagina in de gaten voor alle updates!

Feestweekend: 02.09 - 04.09
Het feest start met een heel feestweekend in en rond het museum. Vrijdagavond opent de expo 'Albert Baertsoen' en kan je in het park terecht voor foodtrucks en de feesttent. Zaterdag en zondag kuier je op de Gentse makersmarkt, er zijn rondleidingen, live optredens, activiteiten voor families, het 'indringer' zoekspel voor tieners, en 's avonds neemt DJ Peacock je mee tot in de vroegere uurtjes.

Het museum is het hele feestweekend gratis toegankelijk. Voor sommige activiteiten moet je vooraf inschrijven. Het volledige programma vind je hier.