Het complete werk van Jan van Eyck bij de grootste Van Eyck-expo ooit

Uitgeroepen door The New York Times tot één van de beste kunstboeken van 2020!

Als schilder van de Bourgondische hertog Filips de Goede en van het flamboyante hof en de rijke inwoners van steden als Brugge en Gent torende Jan van Eyck (1390-1441) mijlenhoog uit boven zijn tijdgenoten. Van Eycks weergaloze techniek, zijn grondige wetenschappelijke kennis en zijn ongeëvenaarde observatievermogen waren doorslaggevend voor de verdere ontwikkeling van de beeldende kunst. Van Eyck. Een optische revolutie, de catalogus bij de gelijknamige 'grootste Van Eyck-tentoonstelling ooit', brengt het bredere verhaal van een revolutionair moment in de westerse kunstgeschiedenis.

Dankzij de spectaculaire resultaten van de restauratiecampagne van het Lam Godsretabel kijken we vandaag met een totaal nieuwe blik naar het veelluik en naar het hele oeuvre van Hubert en Jan van Eyck. De restauratie in het Museum voor Schone Kunsten Gent was de directe aanleiding voor de organisatie van de grootste Van Eyck-tentoonstelling aller tijden en voor deze publicatie.

Dit rijk geïllustreerde boek brengt het complete oeuvre van Van Eyck samen, aangevuld met meer dan honderd topstukken uit de late middeleeuwen waaruit de invloed van deze absolute grootmeester van de westerse kunst blijkt. Aan de hand van dertien essays plaats de catalogus het oeuvre van Jan van Eyck in zijn historische en artistieke context, en brengt de wisselwerking met de andere kunsten tot leven.

Het lijvige boek is te koop vanaf 64,50 euro in de museumshop van het MSK. Het is beschikbaar in het Nederlands, Frans, Engels en Duits.