Naar aanleiding van het Van Eyck-jaar brengt de Standaard Uitgeverij een nieuw Suske en Wiske -album uit: De Verloren Van Eyck!

Maar hoe teken je een stripfiguur? Stripauteur Conz leert je niet enkel hoofden, neuzen en oren te tekenen, maar ook ook hoe je je figuren emoties kan meegeven. Teken je eigen figuurtjes en word een echte striptekenaar.

Meer info over de strip (te koop in de museumshop): 
Suske is een enorme fan van Jan van Eyck en dan vooral van diens kwaliteiten als geheim agent. Als Jan van Filips de Goede opdracht krijgt een portret te maken van zijn toekomstige bruid Isabella van Portugal kan Suske het niet laten om als verstekeling mee te reizen. Hij hoopt op die manier de assistent van zijn idool te worden. Maar tot zijn grote verbazing had Wiske net hetzelfde idee. Beiden trachten daarna in de gunst te komen van de beroemde schilder maar die houdt de eer liever voor zichzelf. Tijdens de lange reis worden er ook stokken in de wielen gestoken door enkele geheimzinnige tegenstanders. Blijkt dat iemand het huwelijk van Filips en Isabella niet zo ziet zitten.

Suske en Wiske - De verloren Van Eyck
Suske en Wiske - De verloren Van Eyck