“Quand j'étais enfant, je dessinais comme Raphaël, mais il m'a fallu toute une vie pour apprendre à dessiner comme un enfant.” (Pablo Picasso)

Alle kinderen tekenen, zonder uitzondering, tot het plotseling ophoudt. Het plezier van het spontane maakt ineens plaats voor een gevoel van technische tekortkoming. En plots krijgen we de wereld zoals we die zien of dromen niet meer op papier...

Met het open tekenatelier op zaal maken we komaf met het idee dat tekenen enkel voor getalenteerde kunstenaars is weggelegd. We zetten het MSK open voor alle grote mensen die sinds hun kindertijd niet meer getekend hebben en die bereid zijn hun schroom te laten varen, om zo het plezier terug te vinden dat ze als kind ervaarden.

Zolang we in het museum wegens de geldende coronamaatregelen geen groepen kunnen ontvangen, organiseren we het tekenatelier in het Citadelpark en laten we ons inspireren door de natuur en door onszelf. Bij slecht weer werken we onder de bomen of op de kiosk. Het tekenmateriaal wordt ter plaatse bezorgd en is ind e prijs inbegrepen.

De workshop wordt begeleid door Martika De Kezel.

Er vinden verschillende workshops plaats. Elke workshop is anders en staat op zichzelf. Je kan dus voor één of meerdere sessies inschrijven. Je vindt het overzicht op onze activiteitenpagina.

Anonieme kunstenaar, 'Tekenklas', einde 18de of begin 19e e…
Anonieme kunstenaar, 'Tekenklas', einde 18de of begin 19e eeuw, MSK Gent

In het kader van Publiek Park
Het tekenatlier vindt plaats tijdens Publiek Park, een openluchttentoonstelling georganiseerd door de Young Friends van het S.M.A.K. Van 1 tot 4 juli organiseren zij in een reeks activiteiten die het park benaderen als een totaalinstallatie. Check de website van het S.M.A.K. voor meer informatie over het evenement.

Tijdens Publiek Park organiseert het MSK verschillende tekenateliers en instaprondleidingen. Check daarvoor ons activiteitenoverzicht.