“Quand j'étais enfant, je dessinais comme Raphaël, mais il m'a fallu toute une vie pour apprendre à dessiner comme un enfant.” (Pablo Picasso)

Alle kinderen tekenen, zonder uitzondering, tot het plotseling ophoudt. Het plezier van het spontane maakt ineens plaats voor een gevoel van technische tekortkoming. En plots krijgen we de wereld zoals we die zien of dromen niet meer op papier...

Met het open tekenatelier in het park maken we komaf met het idee dat tekenen enkel voor getalenteerde kunstenaars is weggelegd. We nodigen alle grote mensen die sinds hun kindertijd niet meer getekend hebben uit om hun schroom te laten varen, en zo het plezier terug te vinden dat ze als kind ervaarden. We laten ons inspireren door de natuur en door onszelf. Bij slecht weer werken we onder de bomen of op de kiosk.

De workshop wordt begeleid door Martika De Kezel. Het tekenmateriaal wordt ter plaatse bezorgd en is in de prijs inbegrepen.

Er vinden tijdens de zomer verschillende workshops plaats, met telkens een andere insteek. Je kan voor één of meerdere sessies inschrijven.

Anonieme kunstenaar, 'Tekenklas', einde 18de of begin 19e e…
Anonieme kunstenaar, 'Tekenklas', einde 18de of begin 19e eeuw, MSK Gent

In het kader van Publiek Park
Het tekenatlier vindt plaats tijdens Publiek Park, een openluchttentoonstelling georganiseerd door de Young Friends van het S.M.A.K. Van 1 tot 4 juli organiseren zij een reeks activiteiten die het park benaderen als een totaalinstallatie. Check de website van het S.M.A.K. voor meer informatie over het evenement.

Tijdens Publiek Park organiseert het MSK verschillende tekenateliers en instaprondleidingen. Check daarvoor ons activiteitenoverzicht.