“Quand j'étais enfant, je dessinais comme Raphaël, mais il m'a fallu toute une vie pour apprendre à dessiner comme un enfant.” (Pablo Picasso)

Alle kinderen tekenen, zonder uitzondering, tot het plotseling ophoudt. Het plezier van het spontane maakt ineens plaats voor een gevoel van technische tekortkoming. En plots krijgen we de wereld zoals we die zien of dromen niet meer op papier...

Met het open tekenatelier op zaal maken we komaf met het idee dat tekenen enkel voor getalenteerde kunstenaars is weggelegd. We zetten het MSK open voor alle grote mensen die sinds hun kindertijd niet meer getekend hebben en die bereid zijn hun schroom te laten varen, om zo het plezier terug te vinden dat ze als kind ervaarden.

De workshop gaat door in de museumzalen en wordt begeleid door kunstenaar Martika De Kezel. Tekenmateriaal wordt door het museum aangeboden.

Er vinden verschillende workshops plaats. Elke workshop is anders en staat op zichzelf. Je kan dus voor één of meerdere sessies inschrijven. Je vindt het overzicht op onze activiteitenpagina.