Terwijl de grootste Jan van Eyck-tentoonstelling ooit stilaan ten einde loopt, krijgt de wetenschappelijke studie het laatste woord. De Universiteit Gent, toonaangevend in de studie naar Van Eyck en tevens wetenschappelijke partner van de tentoonstelling, brengt internationale experts in kunstgeschiedenis en middeleeuwse studies naar Gent voor een slotconferentie.

Het congres wordt georganiseerd door het 'Henri Pirenne instituut voor Middeleeuwse Studies', vertegenwoordigd door Prof. Dr. Jan Dumolyn en het 'Departement Kunstgeschiedenis, Musicologie en Theaterwetenschappen', vertegenwoordigd door Prof. Dr. Maximiliaan Martens, samen met de kernpartners van de Universiteit in het Van Eyck-jaar: het Museum voor Schone Kunsten Gent (MSK) en de Musea Brugge.

Het programma begint op maandagavond met een exclusief evenement in het MSK. Na de openingstoespraken en een inleiding door de curatoren, kunnen de deelnemers de tentoonstelling bezoeken. De dag wordt afgesloten met een receptie.

Op dinsdag vinden er in de Aula van de Universiteit niet minder dan zes lezingen plaats, van internationaal gerenommeerde experts uit de kunstgeschiedenis en de middeleeuwse studies.

 

Hubert en Jan Van Eyck, 'Stadsgezicht' uit 'De Aanbidding v…
Hubert en Jan Van Eyck, 'Stadsgezicht' uit 'De Aanbidding van het Lam Gods', 1432, (buitenluiken, detail) Sint-Baafskathedraal