Elke eerste donderdag van de maand blijven de Gentse musea open tot 22 uur. Maak op donderdag 4 november kennis met de volledig heringerichte vaste collectie en ontdek de nieuwe presentatie Salon des Jeunes in Zaal E.

Ontdek de vernieuwde zalen
In de lente van 2021 vernieuwden we meer dan 40 zalen van het museum. Tientallen nooit getoonde werken hangen te blinken, nieuwe themazalen belichten de mens en de wereld vroeger en nu. In oktober werden ook de pistezalen heringericht en we tonen een nieuwe selectie van werken van Raoul De Keyser. Hoog tijd voor een herontdekking!

Salon des Jeunes
Jongerencollectief Schoonvolk presenteert Salon des Jeunes. 24 jonge kunstenaars creëerden een kunstwerk, geïnspireerd op MSK-werken van meesters als Ensor, Van Rysselberghe of Van Dyck. Elk op hun manier vertalen ze de oude kunst naar een actuele vorm, in fotografie, collage, beeldhouwkunst, graffiti en meer. Zo creëert het ‘Salon des Jeunes’ een sterke en creatieve connectie tussen jong en oud, tussen klein en groot, tussen heden en verleden. 

Ontdek Salon des Jeunes

Artist Talks: Salon des Jeunes
Tijdens deze nocturne komen de kunstenaars van Salon des Jeunes een woordje uitleg geven bij hun werk en het MSK-werk dat hen inspireerde. Met Eglė Baužaitė, Cecile Broekaert, Romane Claus, Benedetto Criel, Pilar De Ceuleneer, Lieze De Middeleir, Evert Debusschere, Time Dobbs, Mira Douliez, Pina Geyskens, Janne Gistelinck, Amber Gyselings, Hannah Hoebeke, Magali Laroy, Hennie Mahieu, Ella Oelbrandt, Tille Ramaut en Lore Maheux, Gillian Temmerman, Anna Touré, Charlot Vael, Merel Van de Casteele, Reinout Van der Straeten, Roel Vandermeeren en Francis Vanhee.

Lees meer over de Artist Talks

© Martin Corlazzoli
© Martin Corlazzoli