Elke eerste donderdag van de maand blijven de Gentse musea open tot 22 uur. Maak op donderdag 1 juli kennis met de volledig heringerichte vaste collectie, laat je creativiteit los in 'Zaal E' of schrijf in voor één van de vele activiteiten die we jullie na maanden COVID-beperkingen eindelijk weer mogen aanbieden!

Ontdek de vernieuwde zalen
Deze lente vernieuwden we alle meer dan 40 zalen van het museum. Tientallen nooit getoonde werken hangen te blinken, nieuwe themazalen belichten de mens en de wereld vroeger en nu, en in 'Zaal E', onze nieuwe ruimte voor expressie en experiment, wordt iedereen uitgenodigd om zelf te tekenen of om teksten te schrijven bij de kunstwerken. Hoog tijd voor een herontdekking!

Tekenen in openlucht
Met het open tekenatelier in het park maken we komaf met het idee dat tekenen enkel voor getalenteerde kunstenaars is weggelegd. We nodigen alle grote mensen die sinds hun kindertijd niet meer getekend hebben uit om hun schroom te laten varen, en zo het plezier terug te vinden dat ze als kind ervaarden. We laten ons inspireren door de natuur en door onszelf. Bij slecht weer werken we onder de bomen of op de kiosk.

Klik hier voor details en om je ticket te kopen.

Wandelen in het Citadelpark
Het Citadelpark is met zijn 16 Ha het grootste park van de Gentse binnenstad. Stads-en museumgids Rob Custers neemt je mee op ontdekkingstocht langs merkwaardige gebouwen en gedenkwaardige beelden, zeldzame bomen en een belangrijk militair verleden. Sakala of koning Boudewijn? Een Zwitserse chalet of een geheimzinnige bunker? Een apenden of Japanse levensboom? Het Citadelpark heeft het allemaal! 

Klik hier voor details en om je ticket te kopen.

Publiek Park
Van 1 tot 4 juli organiseren de Young Friends van het S.M.A.K de openluchttentoonstelling 'Publiek Park'. Met een reeks activiteiten benaderen ze het park als een totaalinstallatie. Check de website van het S.M.A.K. voor meer informatie over het evenement en voor de verschillende manieren om deel te nemen.

© Martin Corlazzoli
© Martin Corlazzoli