Theater 4Hoog en het Museum voor Schone Kunsten (MSK) nodigen je heel graag uit op een ontmoetingsmoment op woensdag 22 mei 2019. Deze keer trakteren we je op een kunstzinnige picknick met een theatraal sausje.

Niet te missen: 'Van Eyck. Een optische revolutie'
Vanaf 13u30 trekken we het museum in en dan kom je alles te weten over ons nieuwe scholenaanbod (schooljaar 2019-2020). In 2020 organiseert het MSK de grootste Jan van Eyck tentoonstelling ooit: ‘Van Eyck. Een optische revolutie. Wereldwijd zijn er nog slechts een twintigtal werken van deze Vlaamse Meester bewaard, en de helft daarvan reist volgend jaar af naar Gent. Een niet te missen tentoonstelling! 

Het hele jaar zal Gent dé Van Eyck-stad worden! We doen deze unieke tentoonstelling kort uit de doeken, en stellen jullie meteen de programma's voor kleuter, lager en middelbaar én hoger onderwijs voor die we tijdens het event aanbieden.

Theater voor kleuters in het museum
Theater 4Hoog maakt in het kader van deze tentoonstelling een nieuwe voorstelling voor kleuters. Meer info over deze voorstelling én de andere producties kom je op 22 mei te weten. Bovendien kan je in primeur schoolvoorstellingen voor het schooljaar 2019-2020 reserveren.

We sluiten af met een bezoek aan het restauratie-atelier van het Lam Gods en ronden ten laatste om 15u af.

Campagnebeeld voor de tentoonstelling: 'Van Eyck. Een optis…
Campagnebeeld voor de tentoonstelling: 'Van Eyck. Een optische revolutie'

Lerarendag in het S.M.A.K. Beweegt - Talkshows
De tentoonstelling De Collectie (1), Highlights for a Future is de aanleiding tot een serie gesprekken over de sterk veranderende rol van musea binnen gemeenschappen. In deze talkshow wordt aandacht besteed aan onderwijs waarbij een onderdompeling in de actuele kunst niet langer gezien wordt als de taak van een gids, maar er wordt gestreefd naar een motorisch moment in een culturele leerlijn.

Tijdens deze lerarendag krijg je uitleg over de vijf verschillende routes die het S.M.A.K. aanbiedt tijdens de collectietentoonstelling. Samen met een S.M.A.K.-gids maak je een route op maat voor jouw klas en maak je kennis met de lesmap '20 jaar S.M.A.K.'. 

Rondleiding in het S.M.A.K. met kinderen
Rondleiding in het S.M.A.K. met kinderen