Ook in de vakantie organiseren we de Late Donderdag! Nu de dagen langer zijn, heb je ook in de latere uurtjes nog tijd om het museum te bezoeken. Op de eerste donderdag van juli zijn we open tot 22u. Kom langs om de collectie te bewonderen, neem deel aan een slow art sessie of volg de LGBTQ+ rondleiding mee.

Om 18.30u gaat de instaprondleiding LGBTQ+ in de MSK-collectie van start. Via 11 kunstwerken staan we stil bij queer verhalen die letterlijk aan de MSK-muren hangen maar toch nog nooit verteld werden. We zien hoe uiteenlopend gender en geaardheid vroeger beleefd werden, en dat doet ons nadenken over hoe we hier vandaag naar kijken.

Wie het graag wat rustig aan doet, kan hun hart ophalen bij de slow art sessie. Slow art is een unieke manier om te onthaasten, om te verdiepen, om bewuster naar kunst te kijken. Deze sessie wordt gegeven door stads-en museumgids Valerie De Witte. Er wordt stilgestaan bij 'De menselijke driften', het meesterlijke werk van Jef Lambeaux. Al sinds het ontstaan gaat het werk gebukt onder controverse. We nemen nu de tijd om dit samen te ontleden.

© Martin Corlazzoli
© Martin Corlazzoli