Ook in augustus staat er weer een Late Donderdag op het programma. Op 4 augustus zijn onze deuren open tot 22u. Dit is dé ideale gelegenheid om je warme zomeravond goed in te zetten. Terwijl wij volop bezig zijn het feestjaar voor te bereiden, kun je in alle rust genieten van de presentatie van onze vaste collectie. Daarnaast hebben we ook twee boeiende avondactiviteiten op het programma staan.

Om 18.30u gaat de instaprondleiding LGBTQ+ in de MSK-collectie van start. Via 11 kunstwerken staan we stil bij queer verhalen die letterlijk aan de MSK-muren hangen maar toch nog nooit verteld werden. We zien hoe uiteenlopend gender en geaardheid vroeger beleefd werden, en dat doet ons nadenken over hoe we hier vandaag naar kijken.

Wie het graag wat rustig aan doet, kan hun hart ophalen bij de slow art sessie. Kostbare schilderijen als de Madonna met de anjer uit het atelier van Rogier van der Weyden werden door de elite gebruikt om sociale status te tonen, maar ook als hulpmiddel voor persoonlijke devotie. We bekijken dit Andachtsbild dat ons, met de woorden van Jean Gerson “moet leren om met onze geest de zichtbare dingen te overstijgen om het onzichtbare te bereiken en het lichamelijke te overstijgen om het geestelijke te bereiken”. 

© Martin Corlazzoli
© Martin Corlazzoli