Een week voordat de tentoonstelling ‘Manufactories of Caring Space-Time’ haar deuren sluit, neemt projectcoördinator Helena Elshout je mee door de zalen én door het verhaal van twee jaar experimenteren met kunst.

'Manufactories' is een Europees project waarbinnen drie kunstorganisaties in drie landen aan de slag gingen rond het collaboratieve en collectieve als nieuwe tendensen in de kunst. De rode draad was de vraag hoe kunst mensen dichterbij elkaar kan brengen, en hoe het kleine, het kwetsbare en het onzichtbare toch een stem kan krijgen in onze moderne maatschappij. Twee jaar lang bogen de vele partners zich over deze vraag, met workshops, performances, interviews en reflectiemomenten. In totaal namen meer dan 2000 bezoekers hieraan deel. Een greep uit de resultaten hiervan is nu te zien in Gent.

Iedereen die zin heeft, kan individueel aansluiten op deze rondleiding. Je hoeft enkel te reserveren en naar het museum te komen: wij zorgen voor voldoende ervaren gidsen en een boeiend verhaal. Ideaal voor wie graag een rondleiding volgt maar geen zin heeft om zelf een groep bijeen te zoeken.

Gorod Ustinov, Micromuseum Gent, 2015
Gorod Ustinov, Micromuseum Gent, 2015