Het Citadelpark is met zijn 16 Ha het grootste park van de Gentse binnenstad. Stads-en museumgids Rob Custers neemt je mee op ontdekkingstocht naar de talrijke bezienswaardigheden die dit bijzondere park rijk is: merkwaardige gebouwen en gedenkwaardige beelden, zeldzame bomen en een belangrijk militair verleden. Sakala of koning Boudewijn? Een Zwitserse chalet of een geheimzinnige bunker? Het volkse Kuipke of het chique Museum voor Schone Kunsten? Een apenden of Japanse levensboom? Het Citadelpark heeft het allemaal! 

Yvonne Serruys (1873-1953), 'Beeld van Emile Claus', ca. 19…
Yvonne Serruys (1873-1953), 'Beeld van Emile Claus', ca. 1925, ingang van het Citadelpark, Emile Clauslaan © Martin Corlazzoli

In het kader van Publiek Park
De rondleiding vindt plaats tijdens Publiek Park, een openluchttentoonstelling georganiseerd door de Young Friends van het S.M.A.K. Van 1 tot 4 juli organiseren zij in een reeks activiteiten die het park benaderen als een totaalinstallatie. Check de website van het S.M.A.K. voor meer informatie over het evenement.

Tijdens Publiek Park organiseert het MSK verschillende tekenateliers en instaprondleidingen. Check daarvoor ons activiteitenoverzicht.