Het Citadelpark vertelt ons een resem aan grote en kleine verhalen. Het zijn stuk voor stuk herinneringen aan gebouwen, bezoekers, gebeurtenissen en tradities. Denk maar aan de citadel die Gent ooit moest verdedigen tegen de Franse agressor, aan de grotten van de Wereldtentoonstelling van 1913, maar ook aan de Congolese jongen Sakala die nog altijd aan de vijver zit te dromen. En waarom staat er een kiosk in het park? En hoe zat dat nu ook al weer met de 19de-eeuwse bourgeoisie die hier kwam flaneren? Gids Wim Provoost zorgt voor een rondleiding vol herinneringen!

Julius-Pierre Van Biesbroeck jr., 'De Vlaggeplanters', 1902…
Julius-Pierre Van Biesbroeck jr., 'De Vlaggeplanters', 1902 © Martin Corlazzoli

In het kader van Publiek Park
De rondleiding vindt plaats tijdens Publiek Park, een openluchttentoonstelling georganiseerd door de Young Friends van het S.M.A.K. Van 1 tot 4 juli organiseren zij een reeks activiteiten die het park benaderen als een totaalinstallatie. Check de website van het S.M.A.K. voor meer informatie over het evenement.

Tijdens Publiek Park organiseert het MSK verschillende tekenateliers en instaprondleidingen. Check daarvoor ons activiteitenoverzicht.