Heel het land is een tiendaagse (van 30 april tot 9 mei 2021) waarin heel veel organisaties en individuen allerlei troostende initiatieven en activiteiten organiseren. Tien dagen tijd en ruimte voor troost en hoop, voor iedereen.

We hebben vandaag meer dan ooit nood aan een stimulerend gesprek, een momentje ‘weg van de wereld’, of gewoon een regelrechte date. En het MSK heeft daarvoor de ideale aanleidingen in huis: een weelde aan kunst waarin iedereen een eigen verhaal kan lezen.

De ‘Art Date’ is een laagdrempelige uitnodiging om samen te vertragen in de museumzalen en je te laten onderdompelen in een andere wereld: die waar de kunstwerken je samen met een andere bezoeker mee naartoe nemen. Neem plaats op de stoel voor het kunstwerk en nodig een andere museumbezoeker uit om naast jou te zitten. Enkele eenvoudige vragen helpen jullie op weg om een babbeltje te slaan over het kunstwerk. Of misschien zeggen jullie liever niets en nemen jullie gewoon de tijd om samen te kijken. Je vindt de stoelen bij verschillende werken op zaal. Breng je eigen gesprekspartner mee, of maak er meteen een blind Art Date van…

© Martin Corlazzoli
© Martin Corlazzoli