Ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘Geta Brǎtescu: Een atelier voor jezelf’ spreekt Catherine de Zegher met Magda Radu over het werk van deze Roemeense avant-garde kunstenaar, die in 1926 geboren werd maar pas recent de erkenning kreeg die ze verdient.

Hoewel Brǎtescu tijdens het communistische regime van Ceausescu vooral werkte in de intimiteit van haar atelier, liep haar kunst qua taal, onderzoek en toon parallel met de internationale avant-garde van vrouwelijke kunstenaars. Vandaag wordt ze daarom terecht beschouwd als protagonist van de feministische generatie van de jaren 1970. In het gesprek wordt dieper ingegaan op het werk van Brǎtescu en op de rol van haar atelier als creatieve en veilige ruimte.

Het gesprek wordt gevolgd door een preview bezoek aan de tentoonstelling, die de dag nadien opent voor het publiek.

Over de sprekers
Catherine de Zegher is directeur van het MSK, curator van de tentoonstelling ‘Geta Brǎtescu: Een atelier voor jezelf’ en auteur van de catalogus die naar aanleiding van deze tentoonstelling gepubliceerd wordt.

Magda Radu is verbonden aan het Museum van Hedendaagse Kunst van Boekarest (MNAC) en curator van de tentoonstelling Geta Brǎtescu in het Roemeense paviljoen op de biënnale van Venetië 2017.

Geta Brǎtescu in haar atelier (foto: Stefan Sava)
Geta Brǎtescu in haar atelier (foto: Stefan Sava)