Tijdens de nocturne van 2 september brengt pianist Matthias De Jaeger muziek binnen in het museum. In zaal 5 kan je tweemaal zijn live pianoconcert "Gemeenschap" bijwonen, omringd en geïnspireerd door de statige kunstwerken in de zaal. Op een verrassende manier verbindt hij vijf kunstwerken met zijn eigen composities. Na een persoonlijke beschouwing over elk werk, interpreteert hij dit op een eigenzinnige manier. Soms diepgaand, soms grappig, maar vooral verrassend en verweven met live muziek op de vleugelpiano.

Dit concept biedt de bezoeker een totaalbeleving in het hart van het museum. Klanken, beelden en gedachten versmelten tot één gemeenschap. Laat je ongedwongen onderdompelen in deze unieke ervaring! Je kan de concerten bijwonen met een museumticket, maar vooraf reserveren is noodzakelijk.

(c) Martin Corlazzoli
(c) Martin Corlazzoli

Over de pianist

Matthias De Jaeger is een Gentse pianist en componist die sinds 2019 volop de weg van (zijn) muziek bewandelt. Hij componeert en brengt pure, instrumentale, hedendaagse pianomuziek. Hij ervaart zijn muziek als een inspirerende reis via nostalgische paden, die je meeneemt langs feeërieke landschappen over dromerige velden. Elk nummer is als een verhaal dat ongedwongen vraagt om beluisterd te worden en dat iedereen op zijn manier mag/kan interpreteren en aanvoelen.

In zijn eigen woorden:
"Mijn piano en ik beschrijven samen verhalen.
Poëzie laten klinken in de lucht.
Mijn vingers zijn de pen, de piano mijn papier."

Volg Matthias via:
www.mdj-pianist.com
IG: @mdj_pianist
Fb: @MDJpianist
MDJ op Spotify

(c) Matthias De Jaeger
(c) Matthias De Jaeger