Deelnemers stempelen op één van de zomerworkshops, ism Dzja…
Deelnemers stempelen op één van de zomerworkshops, ism Dzjambo

In het kader van haar opleiding aan KASK organiseerde de Iraanse kunstenares Homa Arkani deze zomer verschillende workshops in het MSK. Geïnspireerd door de muurschildering ‘Written Room’ in de inkomhal van het museum, gemaakt door de eveneens Iraanse kunstenares Parastou Forouhar, gingen de deelnemers aan de slag met de tekens van het Perzisch alfabet. Op zaterdag 12.08 kan je voor de laatste keer ook zelf deelnemen.

Creatieve workshops rond taal en identiteit
Na een gesprek over het kunstwerk met als thema’s moedertaal, culturele identiteit en migratie maak je op de workshop eigen creaties waarbij gestempeld wordt op papier en textiel. Verschillende participanten namen al deel: MSK-medewerkers, de interculturele ontmoetingsgroep Dzjambo, een groep jonge nieuwkomers van In-Gent vzw en de kinderen van het zomeratelier.

Schrijf in voor de laatste workshop
Op 12.08 wordt voor een laatste keer dergelijke workshop georganiseerd. Wil je graag deelnemen? Schrijf je dan in door een mailtje te sturen naar nora.dewit@stad.gent. Let op, de plaatsen zijn beperkt!

Sufi-dans en live muziek buiten het museum
Afsluiten doen we op Iraanse wijze met live muziek en een Sufi-dansperformance aan de inkom van het museum, door muzikant Ehsan Yadollahi en danser Xena Gi. Op het einde van de namiddag kan je bovenaan de trappen komen kijken en luisteren, of je kan meteen zelf een dans wagen. Hiervoor hoef je niet in te schrijven. Breng wel een lange rok mee als je zelf wil meedansen.