Belmundo in het MSK en bij IN-Gent: ontmoeten en praten over kunst en system change

In maart organiseren het Museum voor Schone Kunsten Gent (MSK) en IN-Gent laagdrempelige ontmoetingsmomenten en gesprekken over kunst, en over wat kunst voor jou kan betekenen. In het museum ontdek je een collectie schilderijen en sculpturen, van de middeleeuwen tot vandaag. De collectie reflecteert een rijke diversiteit die we ook binnen de Gentse bevolking terugvinden. Tijdens Belmundo gaan Nederlandstaligen en anderstaligen hierover met elkaar aan de praat.

Babbeltafels: praten over kunst

Met de MSK-collectie en onze Dialoog- en Kunstbabbelkaarten als kapstok, praten we over kunst en over alledaagse thema’s in het leven. Hoe zou je in het Spaans omschrijven wat je ziet op dit schilderij? Wat is het Turkse woord voor kunst? Kan je een woord in het Farsi kiezen om uit te drukken wat dit kunstwerk met jou doet? We zoeken woorden en schilderijen bij de dromen die we hebben. We proberen te beschrijven wat kunst kan betekenen. Voor ons en voor de wereld. We zoeken naar gelijkenissen en verschillen.

Spreek je een basisniveau Nederlands of oefen je zelf een andere taal? Heb je zin om op een originele manier naar kunst te kijken en erover te spreken? Ben je benieuwd naar wat anderen denken of wil je ervaringen uitwisselen over verschillende culturen? Schuif dan zeker aan. Voorkennis is niet nodig, enkel goesting in een fijne babbel!

© Geert Van de Velde
© Geert Van de Velde

Kan je niet deelnemen aan de babbeltafels van het MSK? Je bent welkom om aan te sluiten bij de Belmundo OPEN-BAR editie op 11 maart 2021. Meer info via https://in-gent.be/kalender

Een organisatie van Museum voor Schone Kunsten en IN-Gent vzw.

Ontdek wat er nog op til staat in maart op Belmundo.gent en www.facebook.com/belmundo2021!