Ga naar inhoud (Enter)

Collectie naar buiten

20220812 MSK Co Gent Opening c Martin Corlazzoli COR03836

De 225ste verjaardag van het museum vormt de aanleiding voor een groot participatieproject met en voor Gentenaars. Onder de noemer ‘Collectie naar buiten’ gaan we samen met partners in de Gentse buurten aan de slag met de museumcollectie. We gaan in de wijken op zoek naar fervente kunstliefhebbers, maar net zo goed naar mensen die ons helemaal niet kennen of niet weten te vinden.

Het resultaat van zo'n traject kan een gesprek over een kunstwerk zijn, een reeks creatieve workshops of evengoed een feestelijke stoet doorheen de buurt. Zo onderzoekt het MSK zijn relatie met de inwoners van Gent, en willen we drempels weghalen voor wie het niet evident is om een museum te bezoeken. De resultaten uit dit traject worden bovendien ook in de museumzalen getoond, als bewijs van de constante wisselwerking tussen de stad, zijn museum en haar bewoners

Doorheen het jaar documenteren we dit traject hier op de Focus-pagina's. In het programma vind je ook de activiteiten terug die in het kader van Collectie naar buiten doorgaan in en rond het museum. Ontdek hier ook al het beeldmateriaal!