RESTAURATIE LAM GODS

RESTAURATIE LAM GODS NAJAAR 2012

In oktober 2012 startte de restauratiecampagne van De aanbidding van het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck. De restauratie van het schilderij duurt vijf jaar en verloopt in fases. De restauratie wordt uitgevoerd door het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK, Brussel).

 

In het Museum voor Schone Kunsten worden de panelen gerestaureerd achter glas. Tijdens de hele restauratiecampagne blijft het Lam Gods, met uitzondering van de panelen die in restauratie zijn, opgesteld in de Sint-Baafskathedraal en voor het publiek toegankelijk. Het Provinciaal Cultuurcentrum Caermersklooster in Gent zal instaan voor de ontsluiting van deze bijzondere restauratie voor een breder publiek met een educatieve tentoonstelling en diverse initiatieven.

 

Ondanks het publieke karakter van de restauratie, waarbij de bezoekers de restaurateurs achter een glazen wand in het museum aan het werk kunnen zien, zijn de restaurateurs niet permanent in het atelier aanwezig. Naast het restaureren zelf doen ze achter de schermen ook aan wetenschappelijk onderzoek waarvan de resultaten achteraf gepubliceerd worden. Bij afwezigheid blijven de panelen wel zichtbaar opgesteld.

 

 

 

Meer info over de restauratie vindt u op http://closertovaneyck.kikirpa.be/

En op http://cobra.be/cm/cobra/projecten/lam+gods

 

Praktische info


Prijzen

Voor de restauratie gelden de prijzen voor de vaste collectie. Met een ticket voor de restauratie kan je ook de vaste collectie bezoeken en vice versa.

Meer info over de toegangsprijzen

Er is ook een combiticket verkrijgbaar van 12€ die toegang tot het MSK (vaste collectie), het Caermersklooster en de Sint-Baafskathedraal biedt. 

Dit ticket is te koop op de drie locaties.

 

Opgelet

Van 8 tot 12 juni is het Lam Gods niet te bezoeken door werken in de Villakapel. 

 

Wanneer

De restaurateurs zijn aanwezig van dinsdag t.e.m. vrijdag. Op zaterdag, zon- en feestdagen wordt er niet gewerkt. De panelen zijn in het weekend en op feestdagen zo opgesteld dat ze zichtbaar zijn voor het publiek.

 

Fotograferen en filmen

Fotograferen en filmen van het restauratieatelier is niet toegestaan

 

De aanbidding van het Lam Gods, gebroeders Van Eyck

© Lukas - Art in Flanders VZW, photo Hugo Maertens