Een keer per maand ontvangen de restaurateurs van het Lam Gods het publiek om uitleg te geven over de stand van zaken van de restauratie. Zowel voor de leek als voor de gepassioneerde amateur vormen deze ontmoetingen een unieke gelegenheid om nader kennis te maken met de historische, de wetenschappelijke, de materiële, de technische en de deontologische aspecten van deze moderne restauratiecampagne.


Met kennis van zaken, gecombineerd met hun persoonlijke ervaring en de liefde voor hun vak spreken ze op overtuigende wijze over hun dagelijkse praktijk. Een praktijk die niet altijd evident en ook niet altijd zichtbaar is. Daarom is het belangrijk dat het publiek de gelegenheid krijgt om deze informatie over de vorderingen die ze maken en de problemen die ze ontmoeten te vernemen uit de eerste hand.


Naast het handig hanteren van wattenstaafjes en scalpel, het analyseren van vernissen en het samenstellen van oplosmiddelen, het determineren van pigmenten en bindmiddelen en het maken van foto’s, besteden ze ook veel tijd aan hun persoonlijk onderzoek, aan het schrijven van rapporten, het bespreken van hun vaststellingen met het college van internationale specialisten, die samen met hen de volgende stappen bespreken en cruciale beslissingen nemen, en het vergaderen met de eigenaars, de opdrachtgevers en de administratie. Naast deze drukke agenda nemen ze ook graag de tijd om deze ervaring met u te delen.


Bij deze ontmoetingen krijgt het publiek ook de gelegenheid vragen te stellen over de geschiedenis van het retabel en de vroegere restauraties, over de staat van de panelen en de originaliteit van de lijsten, de problemen van de toeschrijving of de hypothesen over oorsprong en betekenis van een van de meest fascinerende meesterwerken uit onze geschiedenis.


Duur

60 minuten
Prijs

Gratis op vertoon van een geldig toegangsticket voor de collectie

Extra
Beperkt tot 30 deelnemers

Data
Voor data en andere praktische informatie zie agenda

 

 

 

© KIK-IRPA, Brussels, Belgium