RONDLEIDING IN DE VASTE COLLECTIE

 

In de vaste collectie van het museum is altijd iets nieuws te ontdekken. Scholen kunnen kiezen voor een rondleiding langsheen alle meesterwerken, of voor een meer specifieke benadering van de collectie waarbij gewerkt wordt rond bepaalde thema’s die aansluiten bij de leerstof van de leerlingen. Gericht leren waarnemen, interpreteren en eigen mening formuleren dienen als rode draad tijdens het museumbezoek.

 

Duur
1u30
Prijs
65 euro voor de gids  + gratis toegang voor jongeren t.e.m. 18 jaar en 1 euro voor jongeren van 19 t.e.m. 25 jaar (apart te betalen aan beide kassa’s)

Wie

1e t.e.m. 3e graad secundair onderwijs

Maximum
20 leerlingen per gids

Info en boekingen
BOEKjeBEZOEK - boekjebezoek@gent.be - T. 09 269 87 50

Opgelet: Gelieve het maximum aantal deelnemers te respecteren. Indien de groep groter is, zien we ons genoodzaakt de activiteit te annuleren zonder terugbetaling van de kosten.

 

RONDLEIDING IN DE tijdelijke COLLECTIE

Bekijk alle info over de tijdelijke tentoonstellingen op www.mskgent.be


DE BRUG

Actuele of Schone kunsten? Ontdek samen met de museumgids verschillen en gelijkenissen die kunstwerken en kunstenaars van vroeger en nu met elkaar verbinden. Deze interactieve rondleiding is doorspekt met opdrachten in de museumzalen. ‘Kijken’ naar het actuele of historische beeld staat ook hier centraal. Hoe actueel is Jeroen Bosch? Hoe tijdloos is Panamarenko? Jan Fabre blijkt plots heel dicht bij hofschilder Anthony van Dyck te staan. S.M.A.K. en het Museum voor Schone Kunsten slaan ‘De Brug’ naar elkaar toe. Twee gebouwen, twee geschiedenissen, twee collecties… Steek de straat over en bewandel één parcours!


Duur
2 uur
Prijs
75 euro voor de gids + gratis toegang

Wie

1e t.e.m. 3e graad secundair onderwijs

Maximum
20 leerlingenper gids

Info en boekingen
BOEKjeBEZOEK - boekjebezoek@gent.be - T. 09 269 87 50

Opgelet: Gelieve het maximum aantal deelnemers te respecteren. Indien de groep groter is, zien we ons genoodzaakt de activiteit te annuleren zonder terugbetaling van de kosten.

 

Workshop: Dick De Draak wordt verliefd


Tijdens de tentoonstelling Love Letters in War and Peace gaat kunstenares Vered Ben-Kiki met haar boek en een koffer vol knutselmateriaal op pad. Haar boek ‘Dick De Draak wordt verliefd’ is een liefdesverhaal met tekeningen en collages voor kinderen van alle leeftijden. Het sprookje werd in vijf talen geschreven: Nederlands, Frans, Engels, Hebreeuws en Arabisch. De kinderen maken onder leiding van de kunstenares nieuwe illustraties voor het verhaal.


Duur

2uur
Prijs

€ 130 voor 1 workshop, € 240 voor 2 workshops
Wie

Voor scholen in Gent (of deelgemeenten)
1e t.e.m. 6e leerjaar / 1e t.e.m. 6e middelbaar
Maximum

20 kinderen
Reserveren

msk.educatie@gent.be of 09 240 07 07

 

Fijnkost! 15 smaakmakers uit het museum

 

Fijnkost! Is een bezoekersgids gemaakt voor en door jongeren van 16 tot 26 jaar.

Een 10-koppige jongerenredactie selecteerde 15 kunstwerken uit de collectie van het MSK. De illustraties van Brecht Vandenbroucke en het grafische ontwerp van Krystoff Dorion resulteerden in een fris boekje op jongerenformaat.

De gids wordt gratis meegegeven aan elke jongere die het museum bezoekt en aan leerlingen van het vijfde en zesde middelbaar die het museum in klasverband bezoeken.