museumATELIER

 

Na een korte ontdekkingstocht doorheen het museum gaan de kinderen op een creatieve manier aan de slag in het atelier. Allerlei materialen en technieken komen aan bod: schilderen met ecoline, boetseren, tekenen met pastelkrijt, … Geef je voorkeur door bij reservatie van het atelier.

Duur
2 uur
Prijs
90 euro voor de gids + gratis toegang

Wie

1e t.e.m. 6e leerjaar

Maximum

20 kinderen per gids (max. 2 groepen tegelijk)

 

DE  BRUG

Actuele of Schone kunsten? Kies voor beide en sla 'De Brug'. Samen met de museumgids wordt gezocht naar verschillen, gelijkenissen en boeiende verhalen die kunstwerken en kunstenaars van vroeger en nu met elkaar verbinden. Steek de straat over en bezoek zowel S.M.A.K. als het MSK in één parcours!

 

Duur
2 uur
Prijs
75 euro voor de gids + gratis toegang

Wie

5e en 6e leerjaar
Maximum

20 kinderen per gids

 

Tableaux vivants

 

Tijdens ons bezoek aan het museum komen de schilderijen van het museum tot leven. Samen met ervaren museumgidsen gaan de kinderen op zoek naar hoe de afgebeelde figuren bewegen, praten, denken.

Zijn ze blij, bang, boos, verliefd…? Gebruik je fantasie en kruip in de huid van de personages!

Duur
1 uur 30
Prijs
65 euro voor de gids + gratis toegang

Wie

1e t.e.m. 6e leerjaar

Maximum

20 kinderen per gids

 

Neuzen tussen de reuzen

 

Als echte speurneuzen gaan de kinderen in het museum op pad. Tijdens deze actieve rondleiding toont een museumgids schilderijen en beelden van grote kunstenaars. Aan de hand van allerlei opdrachten leren we meer over James Ensor, Pieter II Breughel, Constant Permeke, René Magritte, Auguste Rodin, …


Duur
1 uur 30
Prijs
65 euro voor de gids + gratis toegang

Wie

1e t.e.m. 6e leerjaar

Maximum

20 kinderen per gids

 

de geheimen van de primitieven

 

De Vlaamse Primitieven maakten hun eigen verf met allerlei geheime ingrediënten. De prachtige kleuren en fijne details in hun schilderijen zorgden voor grote bewondering bij het publiek. Van ver werden spionnen gestuurd om de schildersrecepten te ontdekken. In het museum kijken we hoe gewerkt wordt aan de restauratie van het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck. Daarna gaan we met eieren, pigment, krijt, … aan de slag in het atelier en leren we zelf de kneepjes van het vak.


Duur
2 uur
Prijs
90 euro voor de gids + gratis toegang

Wie

1e t.e.m. 6e leerjaar

Maximum

20 kinderen per gids (max. 2 groepen tegelijk)

 

Workshop: Dick De Draak wordt verliefd


Tijdens de tentoonstelling Love Letters in War and Peace gaat kunstenares Vered Ben-Kiki met haar boek en een koffer vol knutselmateriaal op pad. Haar boek ‘Dick De Draak wordt verliefd’ is een liefdesverhaal met tekeningen en collages voor kinderen van alle leeftijden. Het sprookje werd in vijf talen geschreven: Nederlands, Frans, Engels, Hebreeuws en Arabisch. De kinderen maken onder leiding van de kunstenares nieuwe illustraties voor het verhaal.


Enkele reacties van leerlingen: ‘Supercool dat we draken mochten maken, daar ben ik echt goed in.’, ‘Het was een leuk verhaaltje’, ‘Tof materiaal’.


Duur

2uur
Prijs

€ 130 voor 1 workshop, € 240 voor 2 workshops
Wie

Voor scholen in Gent (of deelgemeenten)
1e t.e.m. 6e leerjaar / 1e t.e.m. 6e middelbaar
Maximum

20 kinderen
Reserveren

msk.educatie@gent.be of 09 240 07 07

Audioguide voor kinderen


Het museum biedt sinds juli 2010 een audioguide aan voor kinderen. Deze audiotour belicht 15 werken uit de vaste collectie uit het museum. Deze tour werd op maat van kinderen geschreven door Antenna Audio in samenwerking met de educatieve dienst van het museum op maat van kinderen.

 

Duur
1u30
Prijs
2.5 euro per kind + gratis toegang

Wie

1e t.e.m. 6e leerjaar

 

Poëzieroute


Zin in een uniek bezoek aan de museumcollectie? De poëzieroute is een parcours langs 10 topwerken uit het MSK, samen gebracht met 10 gedichten van bekende Vlaamse en Nederlandse schrijvers. Spelend met taal en beeld leren de kinderen meer over poëzie en over de collectie van het museum. Ieder kind krijgt een boekje mee naar huis.

ism. Jeugd & Poëzie en het Poëziecentrum

 

Duur
1u
Prijs
1 euro per kind + gratis toegang

Wie

1e t.e.m. 6e leerjaar

 

INFO EN BOEKINGEN 

 

BOEKjeBEZOEK - boekjebezoek@gent.be - T. 09 269 87 50

Opgelet: Gelieve het maximum aantal deelnemers te respecteren. Indien de groep groter is, zien we ons genoodzaakt de activiteit te annuleren zonder terugbetaling van de kosten.


 

TABLEAUX VIVANTS - video - klik op play