RONDLEIDING
05.12.2015

Rondleiding voor blinden en slechtzienden.

Het museum besteedt bijzondere aandacht aan blinde en slechtziende bezoekers. Sinds 2013 organiseert het museum vier maal per jaar een rondleiding ter gelegenheid van een bijzondere tentoonstelling of rond een bepaald thema in de verzameling. Hierbij worden de kunstwerken door gespecialiseerde gidsen beschreven.

 

De Gouden Eeuw Revisited

De MSK-collectie vormt één van de meest opmerkelijke collecties Hollandse schilderkunst buiten Nederland. Ze omvat werk van meesters als Frans Hals, Jan van Goyen, Willem Claesz. Heda, Albert Cuyp en Roelant Savery. Daarnaast bevat de collectie ook een aantal werken die we met reden curieus kunnen noemen. Een aantal schilderijen werd in de loop van de tijd overschilderd of aangevuld, een fenomeen dat vandaag dankzij restauratie aan het licht komt. Andere werken blijken te zijn uitgesneden uit grotere doeken en afzonderlijk verkocht - een typische praktijk in kunsthandel van de 19de eeuw. En dan zijn er nog de eigenaardige interpretaties van bepaalde stukken, de één al geloofwaardiger dan de ander... Het museum brengt het verhaal van deze 17de-eeuwse collectie op een vernieuwende manier, door de schilderijen voor het eerst ‘in context’ te tonen. Schotels, kannen en glaswerk worden opgesteld in de buurt van de stillevens. Bij schilderijen met dieren komen prenten, opgezette vogels en schelpen die model stonden voor de kunstenaar. De schilderijen komen opnieuw in collages aan de muur, zoals ze ooit in de huiskamers van rijke lieden hingen.


Wanneer
Zaterdag 5 december om 14u
Duur

1u30

Prijs
De rondleiding is gratis, maar je moet wel een toegangsticket tot het museum kopen.

Begeleiders hebben gratis toegang tot het museum.
Praktisch
Max. 8 deelnemers
Blindengeleidehonden zijn toegelaten
Het museum voorziet begeleiding van aan het station Gent-Sint-Pieters. Geef een seintje bij reservatie als je van deze dienst gebruik wil maken

Info en boekingen
Educatieve dienst MSK – msk.educatie@gent.be - T. 09 240 07 07
Reservatie verplicht

Voor organisaties die werken met blinden en slechtzienden kunnen op aanvraag speciale activiteiten georganiseerd worden.